Plastbockningsmaskiner

Med en plastbockningsmaskin kan du skapa ramar, ställ, skyltar, hängare, display, hållare, inredning, servetthållare, visitkortsställ, brickor, pennställ och mycket mer!

Shannon Plastbockmaskin HRP-S-serien för bearbetning av plast och akryl

 

Plastbockmaskiner från Shannon Machines

De maskiner för plastbockning som vi har här på Alvöen kommer från Shannon Machines i Nederländerna. De har utvecklat bockningsmaskiner med mycket hög kvalitet sedan 1989 och har ett välförtjänt gott rykte i branschen.

Varje plastbockmaskin är modulbyggd och kan byggas ut för att passa dina behov. Samtliga fungerar med alla typer av termoplaster som akryl, styren, polykarbonat, PVC och PET, utan något behov av vattenkylning. Även skummad PVC fungerar fint! Om du behöver någon form av specialtillbehör kan vi också hjälpa till med foliebockningsprofiler för bockning av mycket tunna skivor, extra breda värmelinjer för större radie, set för justering av arbetslängd för partiellt uppvärmda ytor samt justerbar kylarmatur.

Vi hjälper dig gärna med val av maskin för just den bockning du ska göra. Shannon Machines har en variant för alla, från mindre instegsmodell till större maskiner med fler trådar och både under- och övervärme.

Läs mer och se sortimentet av  plastbockningsmaskiner här.

Om plastbockningsmaskiner

En plastbockmaskin, eller plastböjningsmaskin, är designad för att värma och forma plastmaterial. De används inom olika industrier för att böja och forma skivor av akryl, skummad PVC och liknande material. Plastbockningsmaskiner används ofta inom skyltproduktion, bilindustri, flyg och annan tillverkning av olika plastprodukter där exakta och anpassade former krävs. En bockmaskin är ett kostnadseffektivt och effektivt sätt att bearbeta plastmaterial med kreativitet i design och produktion.
 

En översikt över hur plastbockningsmaskiner fungerar:

Värmeelement: En plastbockningsmaskin består vanligtvis av ett värmeelement, antingen ett trådfilament eller en keramisk värmare. När värmeelementet aktiveras värms plasten till en temperatur där den blir mjuk och elastisk. Exakt temperatur och uppvärmningstid varierar beroende på typ och tjocklek på plasten.

Spännmekanism: En spännmekanism håller plastmaterialet säkert på plats under uppvärmning och böjning.

Böjning eller formning: När plasten har mjuknat böjs eller formas plasten som man önskar, det kan vara en enkel böjning, kurvor eller mer komplexa former.

Kylning och härdning: Efter att plasten har böjts till önskad form ska den svalna och stelna. Här på Alvöen har vi både VMA/fixtur-bord och vikter i olika dimensioner.

Finish: När plasten har svalnat tas den ur maskinen. Eventuell överflödig plast kan trimmas för att uppnå slutlig form och mått. Titta närmare på våra olika gradverktyg under Plasttillbehör i webbshopen!

 

Välkommen att kontakta oss för för frågor eller mer information.

 

TAGS: PLASTBOCKNINGSMASKIN, PLASTBOCKMASKIN, AKRYLBOCKNINGSMASKIN, PLASTBÖJNINGSMASKIN, PLASTBÖJMASKIN, PLASTBOCKNING, SHANNON MACHINES, AKRYL, SKUMMAD PVC, DISPLAY, BOCKNINGSMASKIN, PLASTFORMNING, PLASTBEARBETNING, VMA, FIXERINGSBORD

Related articles