Skärverktyg till CNC fräsbord och gravyrmaskiner

För bearbetning av ett brett urval av material

Fräsverktyg för professionella CNC-operatörer

Alvöen AB levererar CNC-fräsar och gravyrverktyg för bearbetning av ett stort urval av material. En CNC fräsmaskin har många användningsområden och vi har de verktyg du behöver oavsett om du arbetar med till exempel trä, aluminium, sandwichpaneler, plast, eller hårdare laminat.  

Innovativa skärverktyg från Crown Norge

Inom modern produktion och bearbetning av material har CNC-maskiner förvandlat industrin genom att hela tiden öka precision och automation i produktionsprocessen. För att uppnå optimal prestanda är det avgörande att använda kvalitetsverktyg. Alvöen har de allra flesta produkterna från Crown Norge på lager, med blixtsnabb leverans.

Alvöen AB är också svensk leverantör av MultiCam CNC fräsbord, spånsugsutrustning och plastbockningsmaskiner

Precision och kvalitet

Crown Norges verktyg är kända för hög precision och hög kvalitet. Fräsverktygen från Crown Norge ger konsekventa och pålitliga resultat. 

Lång livslängd

Verktygets livslängd är en viktig faktor för varje CNC-operatör. Crown Norges fräs- och gravyrverktyg är av europeisk tillverkning, gjorda av slitestarka material som tål krävande belastning över tid. Tack vare detta reduceras kostnadern både vad gäller handhavande och tid.

Hög effektivitet

Crown skärverktyg är designade för att maximera effektiviteten hos CNC-maskiner. De ger snabbare bearbetningshastigheter och reducerad processtid, något som ökar produktionskapaciteten och ger kortare leveranstider till kunderna.

Brett urval av verktyg

Crown erbjuder ett omfattande urval av skärverktyg, inklusive fräsar för trä och metall, diamantfräsar för polering, V-fräsar och mycket mer. Detta gör att användaren kan anpassa sig utifrån olika bearbetningsbehov och materialtyper, och därmed säkra allsidighet och flexibilitet i produktionsprocessen.

Reducerar både operatörs- och maskintid 

Geometrin hos Crowns verktyg är specialdesignade för att ge bästa möjliga finish på frästa ytor, med högsta möjliga matningshastighet. På så vis kan du än mer förbättra lönsamheten i företaget!

Optimerad och jämn kvalitet

Gradfria kanter med högglansfinish ger dig nöjda kunder, reducerade kostnader och mindre manuell efterbehandling. Maskinoperatörek kan vara trygg i att alla nya verktyg från Crown har exakt samma kvalitet, tolerans och hållbarhet som vid tidigare inköp.

Fräsning av aluminium i rekordfart! 

Urvalet av SUPERIOR-belagda verktyg har utvecklats med nya storlekar och dimensioner. Det revolutionerande belägget öppnar för torrfräsning av aluminium med mycket höga matningshastigheter. Det blir inget behov av kylning eller smörjning, beläggningen ger 60% reduktion av friktion i förhållande till obelagda hårdmetallverktyg. Dessutom kommer den superhårda beläggningen att dramatiskt öka verktygets hållbarhet.MP SUPERIOR-verktygen ger också en exeptionell finish i aluminiumkompositer som DIBOND® och ALUCOBOND®A2. Kanterna ser nästan ut som om de är polerade. Fungerar också utmärkt i krävande material som TRESPA®(HPL) ++. 

Enkel och effektiv polering av akryl 

Vi erbjuder MCD, MCVD och PCD diamantverktyg av högsta kvalitet, som ger en oöverträffad högglansfinish. Dessa verktyg kan eliminera manuell kantbearbetning som flampolering.

Det bästa urvalet av enskärs fräsverktyg

Tack vare tät dialog med några av branschens bästa maskinoperatörer och flera materialleverantörer, samt ett klart fokus på optimalisering av verktygsprestanda, kan Crown erbjuda branschens bästa urval av enskärsverktyg. “ACRYLIC” (A) serien har skarpare egg som ger de bästa resultaten i akryl och trä, medan “MULTI-PURPOSE” (MP) täcker ett bredare spektra av material.

Prata med oss om ditt märkbehov

Alvöen är er pålitliga maskin- och tillbehörsleverantör och engagerade servicepartner. Vi levererar CNC-fräsmaskiner, frässtål, spånsugsutrustning, plastbockningsmaskiner och gravyrmaskiner med tillbehör. Vi har mycket lång erfarenhet och guidar dig gärna för att hitta den eller de produkter som passar ditt behov.

Alvøen AS och Alvöen AB har sedan starten levererat över 3500 maskiner till kunder med olika behov av fräsning och märkning. Vi levererar också skyltämnen i aluminium och rostfritt. Kontakta oss för att se vad vi kan göra för dig.

Kontakta oss

Fyll i din e-postadress för frågor eller mer information

#CrownCuttingtools #CNCmachining #CuttingTools #PrecisionTools #CNCmilling #CNCturning #Metalworking #Tooling #MachiningSolutions #ManufacturingTools #CrownNorge #MillingCutters #CuttingEdges #ToolLife #HighPerformanceTools #CNCtechnology #MachiningExperts #QualityTools #CuttingToolSuppliers #MachiningProcesses

Related articles