Tepro Machine & Pac System AB har 3 Kimla CNC-bord

I Torsby, Värmland, hittar vi industriföretaget Tepro Machine & Pac System.

Kimla CNC BPF hos Tepro Machine & Pac Systems AB

 

Om Tepro Machine & Pac Systems AB

På det  teknikorienterade industriföretaget arbetar man med två verksamhetsområden: förpackning, kompletta förpackningslösningar baserade på vakuumformning, och UniGripper, lyftverktyg för automationsindustrin.

Produkter som vakuumlyftverktyg, förpackningsmaskiner och -material levereras till en rad företag inom trä-, elektronik- och livsmedelsindustrin samt detaljhandeln. I värmländska Torsby pågår utveckling, försäljning och produktion medan de största marknaderna finns i Europa, Nordamerika, Sydamerika och Australien. TMPS är en del av en mindre koncern med bland andra Torsby-baserade Swed-jam AB, tillsammans har koncernen strax över 110 anställda.

En av Tepro Machine & Pac Systems Kimla BPF fräsmaskiner

 

I maskinparken finns inte mindre än tre Kimla CNC fräsmaskiner:

  • Kimla CNC BPF 1531 från 2008
  • Kimla CNC BPF 1631 från 2021
  • Kimla CNC BPF 2131 från 2022

 

Patrik Andersson, produktionschef på Tepro Machine & Pac System berättar:

– Med våra Kimla CNC-bord fräser vi till 95 % aluminiumplåt i olika tjocklekar, 1 – 60 mm. Det blir cirka 35 ton per år som bearbetas och vi ser en stadig ökning. De två nya Kimla-maskinerna kör vi i 2-skift. Förutom aluminium bearbetar vi även en del plastmaterial, som POM och PET.

Patrik Andersson, Tepro Machine & Pac Systems AB, och Johan Millby, Alvöen AB.

 

Därför väljer Tepro Machine & Pac fräsbord från Kimla:

– Vår första Kimla fräsmaskin köptes in redan 2008 och har fungerat på ett exemplariskt sätt, så det var ett enkelt val att välja Kimla till vår andra och även tredje maskin. Programmeringsmässigt så kör vi merparten via DXF-fil men också via part-filer när det är mer former på detaljerna.

Med Alvöen som servicekontakt ökar vår trygghet när det gäller kommunikationen mellan oss och Kimla. Men med det sagt har det inte varit dåligt förut, utan nu blir det lättare att få svar. Vi uppskattar också att det nu finns servicepersonal i Sverige.

Besök gärna Tepro Machine & Pac System på deras webbplats och LinkedIn företagssida, samt unigripper.com:

Tepro Machine & Pac Systems logo

 

Kimla CNC BPF

 

 Demo: Vi visar gärna hur kapabla Kimlas CNC-produkter är och vad som skiljer dem åt i jämförelse med andra fabrikat. Om ni så önskar kan vi också göra tester anpassade till  just de applikationer ni vill göra och med ert eget material.

Välkomna på demo i vårt utbyggda showroom i Borås, eller i Bergen, Norge. Vi har också möjlighet att visa våra produkter via videomöte.

Kontakta oss för mer information:

TAGS: KIMLACNC, TEPRO, CNC, CNCMASKIN, CNCBORD, CNCFRÄS, CNCFRÄSMASKIN, CNCBEARBETNING, CNCMACHINIST, INDUSTRIMASKINER, INDUSTRIFRÄS, FRÄSBORD, SKÄRBORD, FRÄSBEARBETNING, BÄDDFRÄSMASKIN, VAKUUMBORD, VERKTYGSHÅLLARE, PLASTBEARBETNING, METALLBEARBETNING, ALUMINIUM, TRÄBEARBETNING, INDUSTRI, METALLSKYLT, TRÄ, PLAST, KOMPOSIT, ISOLERMATERIAL, CNC ROUTER 

Related articles