Ulunda Teknik AB producerar metallkomponenter med Kimla BPFL CNC-router

Ulunda Teknik i Enköping tillverkar aluminiumkomponenter med Kimla BPFL CNC-router. Här berättar Janne Köngäs om sin verksamhet och varför de valde ett CNC fräsbord från Kimla.

Kimla BPFL CNC-router

 

Om Ulunda Teknik

Ulunda Teknik i Enköping startade 2010 och några år senare, 2019, bildades Ulunda Teknik AB. På familjeföretaget tillverkas aluminiumkomponenter främst till försvarsindustrin. Därtill har Ulunda Teknik kunder inom fordons- och marinindustrierna, med flera branscher.

På Ulunda Teknik bearbetas främst 2 – 20 mm aluminium och det mesta som levereras ut till kunderna förädlas med hjälp av ett Kimla CNC fräsbord. Här tillverkas allt från fordonsinredning, antennfästen, stativ och paneler till designerlampor och skyltar. De områden där Ulunda Teknik är i absolut framkant är aluminiumprofiler och bockade plåtprodukter med försänkningar, dubbelsidig kantfasning samt gängade hål. Allt görs färdigt direkt i maskinen.

Metallkomponent

 

− Vårt fräsbord är en Kimla BPFL CNC-router i storlek 1,6 x 6,1 meter med dubbla bord, linjärmotorer, 12 kW HSK-F spindel, dubbla verktygsväxlare (12+12) och inbyggd mätprobe. Vi har även ett 250 x 6100 aluminium T-spår längs hela maskinen. Som extra tillval har vi också ett rektangulärt hål i mitten av bordet, där vi kan placera ämnen och bearbeta ändstycken, berättar Janne Köngäs, VD och ägare på Ulunda Teknik AB.

Produktion hos Ulunda Teknik AB

 

Varför föll valet på Kimla?

− Jag är insatt i branschen och de olika leverantörerna som finns där ute. Det finns gott om bra maskiner men Kimla stack ut. De håller absolut världsklass när det kommer till maskinkonstruktion och de utvecklar sin egen elektronik och mjukvara. Kombinationen blir otroligt kraftfull. Vi har till exempel automatiserat genereringen av G-kod med Kimlas "Stages Generator" där G-kod appliceras baserat på lagernamn i skärfilen. Maskinen är snabb (1 meter i sekunden), har maximal precision med sina digitalskalor och kräver väldigt lite underhåll, avslutar Janne.

Det är alltid något spännande på gång hos Ulunda Teknik. Följ dem gärna på sociala medier, väl värda att besöka!

 

Ulunda Teknik AB på YouTube

Kimla CNC BPF

 

 Demo: Vi visar gärna hur kapabla Kimlas CNC-produkter är och vad som skiljer dem åt i jämförelse med andra fabrikat. Om ni så önskar kan vi också göra tester anpassade till  just de applikationer ni vill göra och med ert eget material.

Välkomna på demo i vårt utbyggda showroom i Borås, eller i Bergen, Norge. Vi har också möjlighet att visa våra produkter via videomöte.

Kontakta oss för mer information:

TAGS: KIMLACNC, ULUNDATEKNIK, CNC, CNCMASKIN, CNCBORD, CNCFRÄS, CNCFRÄSMASKIN, CNCBEARBETNING, CNCMACHINIST, INDUSTRIMASKINER, INDUSTRIFRÄS, FRÄSBORD, SKÄRBORD, FRÄSBEARBETNING, BÄDDFRÄSMASKIN, VAKUUMBORD, VERKTYGSHÅLLARE, PLASTBEARBETNING, METALLBEARBETNING, ALUMINIUM, TRÄBEARBETNING, INDUSTRI, METALLSKYLT, TRÄ, PLAST, KOMPOSIT, ISOLERMATERIAL, CNC ROUTER 

Related articles