Kimla - unika CNC fräs- och skärmaskiner

Med kreativitet, driv och en imponerande utvecklingsdynamik tänker Kimla utanför boxen.

Kimla har sedan starten 1998 utvecklat banbrytande produkter som flyttar fram gränserna och sätter helt nya standarder inom området avancerade CNC-maskiner. Idag finns det över 4 000 Kimla-maskiner installerade runt om i världen. Och det är inte en slump att vi hittar Kimla hos företag som Siemens, Volkswagen, ABB, Tesla och Bosch.

 

Kimla logo

Innehållsförteckning

 1. Kimlas Historia och Prestationer
 2. Kimla Linjärmotorer
 3. Kimla CNC BPF Fräsbord
 4. Kimla CNC BPT Skärbord
 5. Om Kimla
 6. Kimlas Bidrag till Olika Branscher
 7. Sammanfattning

Kimla Linjärmotorer

Linjärmotorer har blivit ett signum för Kimla. Som enda leverantör i CNC-världen startade Kimla serieproduktion av CNC-routers med linjärdrivsystem, vilka väsentligt ökar noggrannheten. Som ett exempel: i standardroutrar med kuggstänger och tandhjul är spelet i mekaniken 0,05 mm. Med Kimla-maskinernas linjära drivsystem uppnår man ett maximalt spel på 0,001 mm. Kimla producerar egna magnetiska linjärmotorer och levererar CNC-maskiner med exceptionell prestanda, i motsvarande prisklasser som maskiner med traditionella drivenheter.

 

Kimla linjärmotorer

Kimla CNC BPF fräsbord

Med hastighet, precision, ramkvalitet och användarvänlighet i särklass, höjer Kimla ribban i CNC-världen. Multifunktionella Kimla BPF CNC-bord passar ett stort urval av industrier och företag som arbetar med trä, MDF, plywood, aluminium och plast- och isolermaterial, för att nämna några. Tack vare de magnetiska linjärmotorerna blir hastigheterna höga, precisionen maximal och underhållet minimalt. Kimla tillverkar sina CNC-routers i specialbeställt, 16 mm stål i en exceptionellt solid och kraftig konstruktion. Ett liknande bord från andra tillverkare väger vanligtvis runt 2 ton, medan ett standard fräsbord från Kimla har en vikt på omkring 5 ton. Resultatet blir en mycket stadig grund för allra högsta precision.

Er nya Kimla BPF fräsmaskin anpassas helt i enlighet med era önskemål. Välj de funktioner och utföranden som ni vill ha, till exempel: verktygsmagasin för automatiskt verktygsbyte, oscillerande knivenhet, touchskanner, T-slots- eller vakuumbord alternativt hybridbord och automatisk verktygskalibrering.

Kimla CNC BPF

Kimla CNC BPT skärbord

Kimla har som enda leverantör i världen tagit fram ett linjärmotorstyrt höghastighetsskärbord med ett helt revolutionerande magnetiskt drivsystem.

Kimlas CNC skärbord med oscillerande kniv för textil, gummi, skum- och isolermaterial har väckt stor uppmärksamhet tack vare ett exceptionellt kraftfullt oscillerande huvud. Här används två servomotorer, en som ställer in rotation på kniven och en för oscillering. Kraften man uppnår med ett sådant system är runt tio gånger högre än andra skärbord och möjliggör skärning av betydligt kraftigare material än tidigare. Kimla skärbord kan även levereras med traditionell mekanisk matning med helical kuggstänger och servomotorer.

Kimla CNC BPT skärbord

Om Kimla

På Kimlas anläggning pågår ett konstant utvecklingsarbete. Många av komponenterna utvecklas in-house i egna “Kimla labs”, där ett dedikerat team forskar, utvecklar och testar varje beståndsdel till perfektion. Genom att ta fram egna komponenter som ramkonstruktioner, linjärdrivenheter, kontrollsystem, mjukvara och laserhuvuden kan man korta ledtider och undvika påverkan av yttre omständigheter. På Kimla har man också ett modulärtänk, där man snabbt kan justera och anpassa produkten efter marknadens önskemål. Efter en starkt ökad efterfrågan flyttar Kimla under 2024 in i en helt ny fabrik med 25 000 kvadratmeter produktionsyta och ytterligare 4 800 kvadratmeter för kontor och administration.

Kimlas produkter når branschledande prestanda tack vare dynamisk innovation av erfaren, framstående personal som hela tiden ligger ett steg före. I utbudet finns allt från konkurrenskraftiga instegsmodeller till några av världens mest avancerade och exakta CNC-maskiner.

Kimlas anläggning

Kimla bidrar till framgång inom en mängd branscher

 • Plastindustri
 • Metallindustri
 • Förpackningsindustri
 • Textilindustri
 • Marinindustri
 • Möbelindustri
 • Skyltbranschen
 • Expo-/inredning
 • Fasadföretag

Sammanfattning

Sedan starten 1998 har Kimla etablerat sig som en ledande innovatör inom CNC-fräs- och skärmaskiner och har lyckats med sin unika användning av linjärmotorer. Med över 4000 maskiner installerade globalt, inklusive hos stora företag som Siemens och Tesla, erbjuder Kimla produkter med enastående precision och prestanda. Deras CNC-maskiner, som kombinerar hög hastighet och minimalt underhåll, sätter nya standarder inom branschen. Företagets kontinuerliga utveckling och anpassningsförmåga har lett till en ny, stor fabrik, vilket ytterligare kommer att stärka deras position som en innovativ ledare på marknaden.

Kontakta oss för mer information:

TAGS: KIMLACNC, CNC, CNCMASKIN, CNCBORD, CNCFRÄS, CNCFRÄSMASKIN, CNCBEARBETNING, CNCMACHINIST, INDUSTRIMASKINER, INDUSTRIFRÄS, FRÄSBORD, SKÄRBORD, FRÄSBEARBETNING, BÄDDFRÄSMASKIN, VAKUUMBORD, VERKTYGSHÅLLARE, PLASTBEARBETNING, METALLBEARBETNING, TRÄBEARBETNING, INDUSTRI, METALLSKYLT,  ALUMINIUM, TRÄ, PLAST, KOMPOSIT, ISOLERMATERIAL, CNC ROUTER 

Back to Top

Related articles